Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков очаква акт 16 за

...
Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков очаква акт 16 за
Коментари Харесай

Шишков очаква другата седмица да има акт 16 за интерконектора с Гърция

Служебният министър на районното развитие Иван Шишков чака акт 16 за газовия интерконектор между България и Гърция да бъде публикуван другата седмица.

" Очаквам на следващия ден надзорът и строителят да внесат в ДНСК окончателния отчет за въвеждане на обекта в употреба ", сподели Шишков в неделя по Българска национална телевизия.

Той напомни, че има публикуван акт 15 за обекта.

Държавата е подготвена за акт 16. Ако надзорът е показал всички документи, с цел да може да бъде въведен обектът в употреба, той ще бъде въведен за няколко дни, чакам да е по този начин, сподели министър Шишков.

" Говорил съм с вложителя на газовата връзка, е, че в тази тръба има още запас. Обектът, който е планиран и построен, може да поеме по-голямо количество от това, което сега страната е договорила ", разгласи още той. 

Шишков дефинира " по принцип прекъсването на строителството на автомагистралите като изключително неприятно държание на управление ".

" След седем месеца в този момент намерихме недотам изрично спрени неприятни практики, само че пък спрени инфраструктурни обекти ", сподели Шишков във връзка проблема с автомагистрала " Хемус ". Шишков беше заместител на районната министърка Виолета Комитова в служебните кабинети м. година

Служебното държавно управление сега искало да пуска инфраструктурни обекти. " За страдание те не са доста ", добави министърът.

" Възможностите да бъде строена автомагистрала „ Хемус “ са до лот 3, т. е. до пътя Ловеч-Плевен, оттова нататък автомагистралата е в доста сериозен безпорядък - два лота са в установено нелегално строителство. И още по-сериозният проблем - " строителната заблуда 7 и 8 лот ", които нямат трасе. Оказва се, че строим една автомагистрала до избрана точка, оттова нататък нямаме ясна решителност по какъв начин ще я продължим и от кое място ще мине ", сподели Шишков.

Основният проблем бил огромният строителен безпорядък.

Като напомни решението на Министерския съвет за оповестяване на бъдещата автомагистрала от Русе за Велико Търново за народен обект, Шишков означи, че няма плануван пътен възел сред нея и автомагистрала „ Хемус “.

" Нямаме в страната по никакъв метод планувани всички автомагистрали като трасета, всичките връзки сред тях ", сподели Шишков. 

Министърът добави, че политиците използвали магистралите като сцена, на която да се снимат.

" В миналите седем месеца политиците изгониха строителите от сцената, в този момент ние се мъчим да ги върнем, само че да върнем единствено строителите ", добави той..

Огромна част от казуса с злополуките в България е неналичието на проходимост на пътищата, тъй като нямаме автомагистрали, счита той. Движението е доста по-голямо в сравнение с пътищата могат да поемат.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР